Sevoi d.o.o. Vas  poziva na jednodnevni seminar na aktualnu temu GDPR – Opća Uredba o zaštiti osobnih podataka i Pravo na pristup informacijama  (sličnosti i različitosti).

Sve važno o pravilima zaštite osobnih podataka, pravu na pristup informacijama te najčešćim propustima i nedoumicama možete saznati na seminaru. 

Temeljem Opće Uredbe (EU) broj 2016/679 i Zakona o provedbi Opće uredbe o  zaštiti podataka („Narodne novine“ broj 42/18) propisana je obveza svih subjekta (voditelja obrade) koji raspolažu s osobnim podacima (ispitanika) za usklađivanjem s odredbama Uredbe i Zakona.Paralelno s GDPR-om u primjeni je i Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), vrijeme je provjeriti gdje smo, vrijeme je revidirati učinjeno.

Primjenom oba zakona vrlo često dolazi do mnogo nedoumica, zabluda i propusta u samoj praksi. 

Pozivamo vas na seminar kako bismo iste otklonili,  posebice one vezane uz GDPR.

Najčešći primjeri zabluda sa terena: “Nama to ne treba, imamo još vremena, imamo informaciju da neće biti kažnjavanja, to će riješiti knjigovođa i pravnik, možemo to riješiti uz pomoć kolega koji su to već izradili, za sve je to isto i sl.“

Zaštita osobnih podataka je proces  koji traje dok god vi poslujete ili dok se pravni okvir zaštite osobnih podataka ne promijeni, a i koji je različit u svakom subjektu. 

Pridružite nam se na predavanju, obzirom da  je zaštita podatka ponovno aktualizirana (AZOP-Agencija za zaštitu osobnih podataka uputila dopise i zahtjeve za dostavom subjektima koji su bili u obvezi, a nisu dostavili odluku o imenovanju Službenika AZOP-u).

Nadalje, ukoliko dođe do bilo kakve prijave nepravilnosti u zaštiti podataka, AZOP od subjekta (voditelja obrade) traži, u obliku interne dokumentacije, dokaz na koji način isti osigurava zaštitu osobnih podataka, odnosno povjerljivost podataka i nemogućnost pristupa neovlaštenim osobama te  još niz dokaza o provedbi zaštite osobnih podataka.

Nudimo poseban pristup metodologiji GDPR-a  te bismo Vam isti željeli predstaviti.

Posebno skrećemo pozornosti da kopiranje i korištenje dokumentacije tj. provedbe GDPR-a (po iskustvu, u većini slučajeva djelomično i nepotpuno) nekog drugog subjekta, nikako nije i ne može biti rješenje.
Bez obzira na moguće nekažnjavanje, nepoznavanje GDPR-a može donijeti i nepotrebne osobne propuste radnika, otežan i usporen rad kao  i probleme u radu i u odnosu sa klijentima te i odgovornost (troškove) subjekta u obliku mogućih sudskih procesa, tužbi, prekršajnih prijava sl.

Seminar će obuhvatiti aktualne teme:

    • općenite i najvažnije smjernice iz Uredbe i Zakona (2018-2020-gdje smo danas)
    • što se sve smatra osobnim podatkom (znamo li ga sa sigurnošću prepoznati)
  • evidencije o aktivnostima obrade (jesmo li ih točno i pravilno utvrdili)
    • organizacijske i tehničke mjere zaštite (jesmo li ih detaljno opisali)
    • prava ispitanika (znamo li koja su to sve prava)
  • rokovi čuvanja podataka (što znači pravo na brisanje-“pravo na zaborav“)
    • opseg prikupljanja osobnih podataka (zašto nam je jako važna svrha obrade)
  • suradnja sa Službenikom za zaštitu osobnih podataka (zašto je nužna uključenost svih)
  • povreda osobnih podataka (koje je najvažnije pitanje AZOP-a u slučaju povrede)

 

  • Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o pravu na pristup informacijama( međusobno ograničenje ili suglasje)
  • primjena GDPR-a i Prava na pristup informacijama (sličnosti i razlike-kako pristupiti i postupati)
  • Službenik za zaštitu osobnih podataka i Službenik za informiranje („sukobljene strane“ ili suradnici)

Predavač: Danijela Vlček-Vadlja

Cilj predavanja je  sudionicima kroz stručno izlaganje, uz konkretne primjere iz prakse, omogućiti stjecanje novih znanja i proširiti već postojeća, što je nužno zbog svih obveza, prava, odgovornosti i izazova koje je GDPR  i Pravo na pristup informacijama zahtjeva od obveznika zakona

Ukoliko želite biti sigurni da ste  zaštiti osobnih podataka pristupili na pravilan i potpun način, u skladu s Uredbom i Zakonom, obratite nam se i zatražite naše mišljenje na predavanju.

Seminar se održava: 

31.03.2020. 10:00 – 15:00 sati / ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK, Europske avenije 13,  31000 OSIJEK

01.04.2020. 10:00 – 15:00 sati / AKADEMIJA, Turinina 11, 10020 NOVI ZAGREB

02.04.2020. 10:00 – 15:00 sati / ŽUPANIJSKA KOMORA SPLIT (1.kat), Obala Ante Trumbića 4, 21000 SPLIT

Namjena seminara: seminar je namijenjen službenicima za zaštitu osobnih podatka,  voditeljima računovodstva i financija, referentima u kadrovskoj službi, voditeljima tajničkih poslova, direktorima sektora ljudskih potencijala, stručnim suradnicima u ljudskim resursima, direktorima , udrugama, bolnicama, školama ,svim poduzetnicima, proračunskim i izvanproračunskim korisnicima i svim zainteresiranima koji u svom radu prikupljaju i obrađuju, raspolažu podacima ili imaju uvid u osobne podatke.

Način realizacije: seminar se realizira interaktivnom  PPT prezentacijom, diskusijama, odgovorima na pitanja, a predviđeno vrijeme trajanja seminara je cca 6 sati, osigurani materijali za seminar

Kotizacija za seminar: 350,00 kn + PDV

Molimo da na vrijeme rezervirate svoje mjesto na seminaru i svoj dolazak i/ili dolazak svojih kolega potvrdite ispunjenom prijavnicom.

Radujemo se Vašem dolasku i prilici za susret!